VOORJAARSREINIGING

Ongetwijfeld ken je die momenten dat je minder energie hebt of dat ene chronisch kwaaltje maar niet kwijt raakt. Herkenbaar? Wellicht tijd voor een voorjaarsreiniging! Je kunt iets doen aan opgeslagen gifstoffen en verzuring in je lijf die je verzamelt door troep in ons voedsel, stress op het werk of toch die luchtvervuiling? Ontdoe je van ballaststoffen, houd een grote schoonmaak op lichamelijk en geestelijk niveau!
 
Overdaad schaadt...
Ons eetpatroon kenmerkt zich tegenwoordig door overvloedige maaltijden, te vet, kant en klare maaltijden en nemen we tijd om rustig te eten? 
Daarbij komt nog dat wàt we eten gemanipuleerd, geraffineerd (bewerkt) en geconserveerd is. Meer afvalstoffen in je lichaam waardoor je uitscheidingsorganen harder moeten werken. Door téveel overdaad kunnen ophopingen van afvalstoffen ontstaan. Deze kunnen leiden tot gezondheidsproblemen en/of klachten zoals hoofdpijn, obstipatie/diarree, huiduitslag, vermoeidheid etc. Je lijf roept in feite help!

Vormen van reiniging
Er zijn vele soorten van reiniging, ook detox of ontgifting genoemd. Dit kan door speciale diëten, vasten, zuiveringskuren, sapkuren en vele andere therapieën. Belangrijk is dat de keuze en vorm voor jou toepasbaar is. Ieder mens is uniek en daarnaast, wat voor de een goed werkt kan voor de ander juist een contra werking geven!

Voor wie?
Iedereen die op een actieve en preventieve manier een rol wil spelen in hun gezondheid of verbetering ervan, nieuwe energie wil bijtanken door een schoner lichaam en heldere geest. Heb je ernstige gezondheidsproblemen? Dan raad ik aan vooraf advies aan je (huis)arts te vragen.

Hoe?
Heb je de intentie om een uitgebreide reiniging te volgen? Of een radicale verandering in je huidig voedingspatroon aan te brengen? Dan adviseer ik je om ondersteuning te zoeken bij een gespecialiseerde arts, therapeut of deskundige. Want je lichaam zou een reactie kunnen geven. Bij een ontgiften kunnen lichamelijke én geestelijke ongemakken vrijkomen. Je persoonlijke situatie én medische achtergrond zijn belangrijk bij de vorm van ontgifting. Aanvullende therapieën (zoals voeding, kruidenthee, drainage adviezen, massages e.d.) kunnen je goed ondersteunen. Investeren in een op maat gesneden reinigingstraject verdien je dubbel en dwars terug omdat het speciaal voor jou is opgesteld, namelijk maatwerk!
 
Het opstellen van een persoonlijk voedingsplan en kritisch kijken naar je levensstijl kan een eye-opener zijn. Je zult versteld staan wat veranderingen teweeg kunnen brengen voor lichaam en geest!

Gezond zijn is in eenheid zijn,
Verbroken harmonie herstellen...

WORKSHOPS