NIEUW BIJ ZENZIZ HOTSTONE MASSAGE

Wat is een Hot Stone Massage?
Bij deze massage wordt gewerkt met warme stenen. De temperatuur van de stenen ligt rond de 45 graden, maar kan naar behoefte worden aangepast. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt gebruik gemaakt van een heater, de stenen liggen daarbij in het water. De Hot Stone Massage wordt over het algemeen gegeven met afgeronde en platte basaltstenen. Dit zijn vulkanische natuurlijke stenen die onder invloed van water en zand door de eeuwen heen glad gepolijst zijn. Ze houden veel langer warmte vast en voelen natuurlijk aan op het lichaam. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

Hot Stone Massage in Nederland is vrij nieuw. Deze is pas 12 jaar geleden geГЇntroduceerd maar stenen worden al sinds de mens op aarde is gebruikt voor diversen doeleinden. Zo werden stenen ook gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Langzaamaan werden er steeds meer toepassingen gevonden om warme stenen te gebruiken. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. Dat deden ook de Inca's, indianen, Maori en vele andere culturen. In de oosterse cultuur werden en worden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. Hierbij maakt men gebruik van acupressuurpunten en strijkingen over de meridianen.

Wat kunt u verwachten bij een Hot Stone Massage?
Eerst worden enkele stenen op het lichaam gelegd om te wennen aan de warmte en/of het geven van ontspanning. Hierna wordt het lichaam ingemasseerd met speciale persoonlijke olie. Deze is een weldaad voor uw lichaam en hierdoor kunnen de stenen goed glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige, cirkelvormige bewegingen en strijkingen over de huid.

Een Hot Stone Massage kan bijdragen aan verbetering van de doorbloeding, ondersteuning bij ontgiften, activatie van de warmtehuishouding, intensivering van het zenuwstelsel en relaxatie op lichamelijk en mentaal niveau. Bij de Hot Stone Massage worden verschillende massagetechnieken en ervaringen gecombineerd. Doordat er multitherapeutisch wordt gewerkt ontstaat een synergetische (versterkende en samenwerkende) werking.

Enkele voorbeelden waarbij de Hot Stone Massage kan ondersteunen:
spier- en doorbloedingsproblemen, spanningen, stress, slaapproblemen en relaxatie. Maar ook voor mensen die zich eens lekker willen laten verwennen door de weldaad van een Hot Stone Massage.

 
De Hot Stone massage is geen "geneesmiddel" en helaas niet voor iedereen geschikt. Hierbij moet u denken aan hartklachten, hoge/lage bloeddruk, trombose, koorts, ontstekingen, besmettelijke huidaandoeningen, kanker. Twijfelt u, neem dan contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Deze therapie komt los niet in aanmerking voor vergoeding.
?