Behandelverloop bij ZENZIZ

Natuurgeneeskunde speelt een grote rol tijdens de behandelingen. Het is een verzamelnaam voor allerlei therapeutische en ondersteunende helingswijzen die gebruik maken van de van nature aanwezige ingrediënten. Deze therapieën zijn vaak anders dan de reguliere methoden omdat ze zich richten op de mens als geheel.

Vaak wordt in conventionele behandelingswijzen symptoombestrijdend gewerkt maar niet gekeken waarom of waar zich een klacht of ziekte uit. Een belangrijk onderdeel is het zoeken en aanpakken van de diepere oorzaken die klachten en verstoringen geven. De behandelingen hebben een aanvullend karakter waarbij bewustwording en eigen inzicht een onderdeel vormen. Naast het bevorderen van de natuurlijke therapievormen staat de holistische (het hele individu) benadering van de mens met zijn zelfgenezend vermogen voorop.

Vanuit de totaalbenadering start de eerste behandeling met een uitgebreid intake- en anamnese gesprek waarbij we ervan uit gaan dat het ziektebeeld deel uitmaakt van het hele persoonlijkheidsbeeld. Hieruit vloeit een uniek, èn persoonlijk behandelplan uit. Dit plan wordt tijdens het behandelverloop goed in de gaten gehouden, en bijgesteld, daar rekening wordt gehouden met ontwikkelingsprocessen en waarbij eigen deelname een belangrijk gegeven is.

Gezond zijn is in eenheid zijn,

Verbroken harmonie herstellen..