Manuele therapieën:

 

De patiënt wordt letterlijk beHANDeld waarbij de therapeut de huid als werkterrein gebruikt. De basis is de reflectorische werking van de organen(stelsels).

Het ondersteunend en genezend effect ligt voornamelijk in het wegwerken van spierblokkades, het verbeteren van de doorbloeding, ondersteuning in een ontgiftingsproces, het activeren van de warmtehuishouding, intensiveren van het zenuwstelsel en relaxatie op lichamelijk en mentaal niveau.

 

ZENZIZ biedt u een heel scala aan op dit gebied, de belangrijkste zijn:

  • Massagetherapie is een klassieke massage die voor vele doeleinden gebruikt kan worden. Vooral de diverse vormen van ontspanningsmassages zorgen voor een diepe rust op lichamelijk en mentaal niveau. Ze helpen het verkrampte lichaam te ontspannen.

  • DermaSegmentale Reflexologie (DSR) is een dieptemassage die uitgevoerd wordt op huidsegmenten, bindweefsel, spierweefsel en het bot. Deze techniek is m.n. gericht op het verhelpen van fysieke blokkades

  • PodoSegementale Refelxologie (PSR) ligt in het verlengde van DSR en wordt meestal gecombineerd. Via de huidsegmenten in de voet worden vooral de inwendige organen behandeld.

  • Preventieve Manuele lymfedrainage is een zachte behandeling die basaal gericht is op het lymfevatenstelsel met als hoofddoel drainage van vocht maar heeft ook een sterk ontgiftende werking en versterking van de immuniteit.

  • Hotstone massage is een combinatie van diverse massagetechnieken waarbij warmte, energie en de natuurlijke kracht van basaltstenen centraal staan.

Gezond zijn is in eenheid zijn,

Verbroken harmonie herstellen..