ZENZIZ

 

Bach Bloesem Therapie:

 

De bloesemtherapie is een ondersteuningstherapie die aan het begin van deze eeuw ontwikkeld is door Dr. Edward Bach. Het was zijn wens dat steeds meer mensen tot het besef zouden komen dat men zelf verantwoordelijk is voor de eigen gezondheid.

 

Deze therapie maakt gebruik van bloesemessenties die de levenskracht van bloesems bevatten. De bloesems zijn afkomstig van wilde struiken, bomen en planten. Zij zijn niet schadelijk en werken niet verslavend. Ze kunnen zowel aan mens, dier en plant toegediend worden. Ze bestrijden geen ziektebeelden maar gaan ervan uit dat lichaam en geest in harmonie leven, één zijn.  

 

De krachten van de bloesems helpen om de in de mens gelegen krachten en deugden te versterken, waardoor gemoedsgesteldheden als: angst, onzekerheid, weinig interesse voor het leven, eenzaamheid, overgevoeligheid, moedeloosheid, wanhoop en overbezorgdheid veranderen in hun tegendeel. De mens komt terug in zijn 'harmonie', waardoor herstel zal intreden en de gezondheid herwonnen kan worden.

Gezond zijn is in eenheid zijn,

Verbroken harmonie herstellen..